Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Batátový dalamánek se salátem z julienne zeleniny

RECEPT MĚSÍCE Batátový dalamánek se salátem z julienne zeleniny

Suroviny

Na 10 porcí:

  • 1000 g Julienne mix zeleninová směs Bonduelle
  • 1500 g Batátové pyré Bonduelle
  • 3500 g Hladká mouka
  • 1500 g Žitná mouka chlebová
  • 1750 ml Voda
  • 200 g Zakysaná smetana 24 %
  • 150 g Droždí čerstvé
  • 125 ml Ocet
  • 100 ml Citronová šťáva
  • 100 g Cherry rajčata
  • 100 g Sůl
  • 25 g Kmín
  • 20 g Červená cibule loupaná
  • 20 g Mix salátových listů

Postup

Salát z Julienne zeleniny:
Zeleninu Julienne necháme pozvolna rozmrazit, přidáme zakysanou smetanu, citronovou šťávu a osolíme. Na dozdobení používáme cherry rajčata, červenou cibuli a listy salátů.

Dalamánek:
Pyré necháme postupně rozmrazit na pokojovou teplotu. Všechny ingredience dáme do kotlíku a vypracujeme hladké těsto. Vyklopíme na prkénko, ručně zapracujeme a necháme pod utěrkou vykynout. Nakynuté těsto rozdělíme na díly a tvarujeme dalamánky. Pečeme v rozehřáté troubě nejprve zprudka, poté pečení zmírníme.