Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Batátové noky s ragú z černého kořene

Batátové noky s ragú z černého kořene

Suroviny

  • 500g batátového pyré
  • 250g ricotty
  • 50g parmazánu
  • 300g hladké mouky
  • sůl
  • 400g černého kořene
  • 1 cibule
  • 2 stroužky česneku
  • 50g másla
  • 150ml smetany
  • 50g špeku



Postup

Do pyré vmícháme ricottu, parmazán a sůl a postupně přidáváme mouku. Směs vypracujeme do měkkého kompaktního těsta. Z těsta postupně odkrajujeme kusy, každý z nich vyválíme do tvaru válečku o průměru zhruba 1–2 cm a nakrájíme na noky (také o délce 1–2 cm). Noky vaříme ve vroucí osolené vodě, dokud nevyplavou. Poté je opečeme na tuku.

Pro přípravu ragú si opečeme špek, najemno nakrájenou cibuli a nadrobno nakrájený česnek. Poté přidáme kořen a opékáme dozlatova. Nakonec přidáme smetanu a máslo, dochutíme solí a můžeme servírovat.