Složení
Hmotnost obsahu: 2500 g
Energetická hodnota | 317 kJ |
Kalorie | 76 |
Bílkoviny | 3,4 g |
Sacharidy | 14 g |
Tuky | 0,7 g |
2.5 b
Popis
Rady a doporučení: Doporučujeme do salátů, do těstovin či jako samostatný pokrm.Vhodné i pro bezlepkovou dietu a vegetariánskou stravu.
Tip šéfkuchaře: Studená kuchyně: doporučujeme hlavně využít barevnosti salátu pro vylepšení konečného vzhledu pokrmu.
Ideální v kombinaci se zelím: zelný salát, ocet, cukr, sůl + Sombrero nebo krouhané zelí, cibule na proužky + Sombrero, v kombinaci s masem jako náplň do sendvičů, pita chlebů, tortil apod.
Teplá kuchyně: do mexické a španělské kuchyně - chilli con carne, ke steakům, v kombinaci s rýží nebo těstovinou lze doporučit i bezmasou verzi
Příprava:
Začínáme při -18°C:
v konvektomatu na páře: osolit 2,5 kg zeleniny a v rozehřáté troubě na 98°C v děrované gastronádobě vařit 4 minuty
v mikrovlnné troubě: 6 minut v zakryté nádobě
na pánvi: 5 minut restovat na oleji, okořenit dle vlastní chuti.
za studena: propláchnout cca 2 minuty studenou vodou, ochutit omáčkou (zálivkou) podle vlastního výběru a nechat rozležet.
Začínáme při +3°C:
v konvektomatu na páře: osolit 2,5 kg zeleniny a v rozehřáté troubě na 98°C v děrované gastronádobě vařit 2 minuty
v mikrovlnné troubě: 3 minuty v zakryté nádobě
na pánvi: 3 minuty restovat na oleji, okořenit dle vlastní chuti.
Doporučujeme dát zeleninový salát rozmrazit den před jeho použitím na chladném místě při teplotě +3°C s octovou zálivkou (1,8 dl octa + 10 g soli na 1 kg zeleniny).