Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Zeleninový salát s ančovičkami

Zeleninový salát s ančovičkami

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 500 g Ančovičky
  • Brokolice MINUTE Bonduelle 500 g
  • 100 g Olej olivový extra panenský
  • 50 ml Ocet vinný bílý
  • 200 g Rýže basmati extra long
  • 100 g Cukr krystal
  • 100 g Sůl jedlá jodovaná
  • 1000 g Avokádo
  • 20 g Chilli paprička zbavená semen a nakrájená
  • 200 g Limeta
  • 20 g Petržel plochá čerstvá
  • 100 g Salát řeřicha
  • 500 g Mix salátových listů
  • 50 g Šalotka
  • 10 g Hořčičné semínko

Postup

Ančovičky opereme, osušíme a namarinujeme v soli a cukru v poměru 1:1. Do marinády rozmixujeme kúru z limetky a její šťávu.

Necháme cca hodinu marinovat, potom ančovičky opláchneme v tekoucí studené vodě a dáme do předem připraveného kyselého láku, kde ančovičky necháme do servírování.

Se salátem podáváme také avokádo, které skvěle doplní celý pokrm.

Brokolici je třeba nechat pozvolna rozmrazit a není třeba nijak tepelně upravovat.