Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Žampionový salát s okurkou a fazolemi

Žampionový salát s okurkou a fazolemi

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 250 g Červené fazole Bonduelle
  • 70 g Okurky Bonduelle
  • 60 g Žampiony krájené v kořeném nálevu Bonduelle
  • 100 g Žlutá a červená paprika čerstvá
  • 400 g Těstoviny
  • 50 g Rajčatový protlak
  • 50 g Cibule
  • 20 ml Olivový olej
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná

Postup

Cibuli nakrájenou na kostičky krátce orestujeme. Fazole, žampiony i okurky scedíme. Okurky a papriky nakrájíme na kostičky. Vše smícháme s uvařenými těstovinami, ochutíme protlakem a solí. Necháme hodinu uležet a podáváme.