Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Žampionová polévka

Žampionová polévka

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 300 g Žampiony krájené Bonduelle
  • 40 g Hladká mouky
  • 1 ks Malá cibule
  • 2 ks Stroužek česneku
  • 20 ml Slunečnicový olej
  • 40 ml Smetana
  • 8 g Sůl jedlá jodovaná
  • 200 ml Mléko
  • 640 ml Voda

Postup

Hladkou mouku nasucho opražíme a rozšleháme v mléce. Do vroucí vody přidáme za stálého míchání připravené mléko s moukou a povaříme přibližně 15 minut. Cibuli nakrájenou na kostičky orestujeme na oleji do sklovita. Přidáme nasekaný česnek a žampiony. Krátce restujeme a poté přidáme do hrnce s připraveným základem. Provaříme, nakonce zjemníme smetanou a dochutíme solí.