Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Wok teriyaki s tofu a jarní cibulkou

Wok teriyaki s tofu a jarní cibulkou

Suroviny

600g Wok Siam Bonduelle

400g tofu uzené

200m Teriyaki omáčka

100g Kukuřice supersweet Bonduelle

50g zázvor

8ks jarní cibulka

2 stroužky česneku

1 ks cibule

olej sezamový

chilli

pepř

sůl



Postup

Cibuli, česnek a zázvor nakrájíme najemno a opečeme na sezamovém oleji. Přidáme rozmraženou směs Siam, kukuřici a opékáme. Nakonec přidáme teriyaki omáčku a chilli dle chuti. Směs dochutíme solí a pepřem.

Jarní cibulku nakrájíme na špalíčky cca 7cm. Zelenou část nakrájíme najemno a zdobíme talíř. Špalíčky zblanšírujeme ve vroucí vodě a zchladíme v ledové vodě. Poté je zprudka opečeme na sezamovém oleji. Tofu opečeme ve velkém množství oleje a osušíme.

Vše smícháme dohromady a servírujeme.