Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

​Uzené kachní prso s celerový pyré

​Uzené kachní prso s celerový pyré

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • Kukuřice jemná super sweet Bonduelle 1000 g
  • Celerové pyré Bonduelle 1000 g
  • Čerstvá smetana ke šlehání 33% 100 ml
  • Sůl jedlá jodovaná 20 g
  • Máslo – české 200 g
  • Kachní prsa uzená 1500 g

Postup

Z uzeného kachního prsíčka stáhneme kůži i s podkožním tukem. Kůži nakrájíme na kostičky a na pánvi vypečeme do škvarečků. Na tomto tuku kachní prso opečeme a ohřejeme.

Celerové pyré zjemníme smetanou, máslem a dochutíme solí.

S kukuřicí Bonduelle nemusíme dělat nic, je výtečná ihned po rozmražení, pouze ji ohřejeme na másle a dochutíme špetkou soli.

Kachny se chovají převážně pro maso, které je tučné a má hnědočervenou barvu. Je oblíbeno zejména ve francouzské a čínské kuchyni.