Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Těstoviny s hráškovým pyré a mladým hráškem

Těstoviny s hráškovým pyré a mladým hráškem

Suroviny

Na 10 porcí:

  • 400 g Hrášek extra jemný Bonduelle
  • 600 g Hráškové pyré Bonduelle
  • 700 g Linguine (ploché špagety)
  • 200 g Červená cibule
  • 300 g Máslo
  • 100 ml Olivový olej extra panenský
  • 10 g Sůl mořská vločky
  • 1 g Pepř barevný celý
  • 20 g Mix salátových listů
  • 1 g Salát řeřicha

Postup

Těstoviny uvaříme v dostatečně osolené vodě tzv. Al dente (pozn. italský termín, který se používá k označení těstovin, občas také rýže nebo fazolí, které nejsou uvařeny zcela do měkka, ale už nejsou ani tvrdé.)

Na pánvi prohřejeme rozmražené hráškové pyré a přidáme k němu připravené těstoviny s částí slané vody. Chvíli necháme těstoviny dojít a následně smícháme s mladým hráškem a na jemno nakrájenou červenou cibulí. Zjemníme máslem a servírujeme s výhonky hrášku a lístky salátů. Nakonec jídlo zakápneme olivovým olejem.