Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Tacos s fazolemi a avokádem

Tacos s fazolemi a avokádem

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 425 ml Červené fazole Bonduelle
  • 4 ks Pšeničná tortilla
  • 100 g Čerstvý sýr
  • 1 ks Avokádo
  • 10 ml Olivový olej
  • 1 ks Šalotka
  • 1 ks Česnek
  • 1 g Kmín drcený
  • 2 g Koriandr
  • 1 g Chilli
  • 5 ml Limetková šťáva
  • 2 ml Med
  • 1 g Sůl jedlá jodovaná

Postup

Na pánvi si zahřejeme olivový olej, jakmile získá správnou teplotu, vsypeme do pánve rozdrcený česnek a vaříme dokud česnek nezhnědne. Následně přidáme červené fazole, drcený kmín, chilli koření, špetku soli a vaříme na středním plameni. Jakmile se všechny ingredience promísí, odložíme směs stranou a necháme vychladnout. Avokádo zbavíme slupky, pokrájíme na plátky a odložíme stranou. Mezitím si připravíme zálivku smícháním šťávy a kůry z poloviny limetky spolu s medem a koriandrem. Směs důkladně promícháme, aby se med dostatečně promísil. Na rozehřáté tortilly dáme větší lžíci fazolové směsi z pánve, na níž poklademe 2-3 plátky avokáda, zasypeme sýrem a na závěr pokapeme připravenou zálivkou.