Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Špenátová polévka

Špenátová polévka

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 250 g Špenát krájený Bonduelle
  • 50 g Špenátové listy IQF Bonduelle
  • 50 g Brambory
  • 20 ml Smetana
  • 50 g Cibule
  • 10 g Česnek
  • 50 g Máslo
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 1 g Pepř mletý

Postup

Nadrobno nakrájíme cibuli, česnek a zeleninu a vzniklou směs orestujeme na přepuštěném másle. Následně přidáme čerstvé brambory, zalijeme teplou vodou, přiměřeně osolíme, okořeníme a vaříme po dobu přibližně dvaceti minut. Po uvaření brambor přidáme špenát a krátce povaříme. Připravenou směs rozmixujeme, mírně dochutíme a přidáme nízkotučnou smetanu. Nato vložíme několik lístků špenátu, necháme přejít varem a podáváme.

TIP: podáváme s toasty z bílého nebo tmavého chleba, který lze mírně opéct, aby na povrchu získaly křupavou strukturu.