Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Salát Maroco

Salát Maroco

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 200 g Čerstvé zelí
  • 250 g Cizrna Bonduelle
  • 200 g Balkánský sýr
  • 1 ks Salátová okurka
  • 4 ks Rajče
  • 1 ks Červená paprika
  • 1 ks Zelená paprika
  • Zelená nať na ozdobu
  • Zálivka:
  • 25 ml Olivový olej
  • 15 ml Balsamicový ocet
  • 10 ml Vinný ocet
  • 20 g Cukr
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná

Postup

Zeleninu očistíme, opláchneme vodou. Okurku oloupeme a nakrájíme na plátky, rajčata a papriky nakrájíme na kostičky. Zelí nastrouháme. Vše promícháme s odkapanou cizrnou a zalijeme vytvořenou zálivkou. Salát necháme krátce vychladit a před podáváním posypeme na kostičky nakrájeným balkánským sýrem a jemně nakrájenými zelenými natěmi.