Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Ratatouille v cuketovém prstýnku

Ratatouille v cuketovém prstýnku

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 300 g Ratatouille zeninová směs Bonduelle
  • 8 ks Grilovaná cuketa Bonduelle
  • 4 ks Hovězí steak
  • 50 ml Olej
  • 100 g Drcená rajčata
  • 15 g Sůl jedlá jodovaná
  • 10 g Provensálské koření
  • 5 g Pepř mletý černý
  • 2 ks Koktejlová rajčata na ozdobu

Postup

Zeleninu Ratatouille nejdříve rozmrazíme a ohřejeme na pánvičce. Zredukujeme, abychom dosáhli požadované husté konzistence.
Necháme si rozmrazit balíček cuketových plátků. Na vnitřní stěnu formiček vložíme rozmrazené plátky a poté naplníme dříve připravenou zeleninovou směsí. Opracujeme hovězí maso tím, že jej odblaníme a zbavíme nekvalitních částí. Poté ostrým nožem nafiletujemena potřebné plátky. Steaky můžeme upravit rozličnými způsoby. Lze je grilovat, péct na pánvi nebo připravit v konvektomatu. Po jejich tepelném zpracování je dodatečně okořeníme a podáváme se zeleninovou směsí.