Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Pánev WOK Siam s kuřecími játry

Pánev WOK Siam s kuřecími játry

Suroviny

Množství na 2 porce:

  • 200 g WOK Siam Bonduelle
  • 200 g Kuřecí játra
  • 60 g Slanina
  • 50 ml Olej
  • 10 ml Sojová omáčka
  • 5 g Kari koření
  • 5 g Pepř černý mletý
  • 5 g Maizena (škrob)

Postup

Kuřecí játra okořeníme čerstvě namletým čtyřbarevným pepřem. Následně zakápneme sójovou omáčkou a ponecháme marinovat cca 30 min. Poté lehce poprášíme maizenou a zabalíme do slaniny. Pečeme v konvektomatu při 200 stupních Celsia.
Zeleninu Wok Siam prudce a velmi krátce orestujeme na malém množství oleje v hluboké pánvi wok. V závěru přidáme, sůl, kari koření a maizenu rozmíchanou v chladné vodě. Velmi krátce orestujeme, ale již nevaříme.
Připravené játrové špalíčky překrojíme zešikma a podáváme se zeleninou. Pro dochucení je vhodné zakápnout na talíři sójovou omáčkou. Doporučujeme použít hustší, sladší typ.
TIP: Podáváme jako hlavní pokrm s rýží basmati.