Suroviny
Množství na 2 porce:
Postup
Kuřecí játra okořeníme čerstvě namletým čtyřbarevným pepřem. Následně zakápneme sójovou omáčkou a ponecháme marinovat cca 30 min. Poté lehce poprášíme maizenou a zabalíme do slaniny. Pečeme v konvektomatu při 200 stupních Celsia.
Zeleninu Wok Siam prudce a velmi krátce orestujeme na malém množství oleje v hluboké pánvi wok. V závěru přidáme, sůl, kari koření a maizenu rozmíchanou v chladné vodě. Velmi krátce orestujeme, ale již nevaříme.
Připravené játrové špalíčky překrojíme zešikma a podáváme se zeleninou. Pro dochucení je vhodné zakápnout na talíři sójovou omáčkou. Doporučujeme použít hustší, sladší typ.
TIP: Podáváme jako hlavní pokrm s rýží basmati.