Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Netradiční lečo s vejcem a klobásou

Netradiční lečo s vejcem a klobásou

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 800 g Paprikové trio Bonduelle
  • 400 g Fazole červené EB Bonduelle
  • 100 ml Olej slunečnicový Coronet
  • 10 g Chléb toustový Super Sandwich světlý
  • 30 g Sůl jedlá jodovaná
  • 10 g Pepřové koření Coronet
  • 750 g Davelská spišská klobása
  • 400 g Cibule červená loupaná
  • 10 x Vejce L

Postup


Na tuku orestujeme červenou cibulku nakrájenou na proužky, přidáme rozmraženou papriku trio a lehce orestujeme. Dochutíme solí a pepřem, nejlépe čerstvě mletým. Pokud chceme lečo ostřejší, přidáme čerstvou feferonku. Přidáme sterilované červené fazole bez nálevu a prohřejeme.
Na pánvi připravíme volské oko, opečeme klobásu a toustový chléb.


Tip: Klobásu můžeme nahradit uzeným tofu.

http://www.mujbidfood.cz/RecipesDetail.aspx?id=582&link