Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Kuře na paprice se špenátovými špeclemi

Kuře na paprice se špenátovými špeclemi

Suroviny

  • 4ks kuřecí supreme
  • 40g špeku
  • 1 cibule
  • 200g grilované papriky
  • 20g uzené papriky
  • 300ml drůbežího vývaru¨
  • 200ml smetany
  • citronová šťáva
  • sůl


  • 300g hladké mouky
  • 100g mraženého špenátu
  • 25g soli
  • 210ml mléka
  • 3 vejce



Postup

Na tuku si opečeme špek a cibuli do tmava, poté přidáme papriky a orestujeme. Počkáme až základ ztmavne, zasypeme paprikou a chvilku restujeme. Zalijeme vývarem a povaříme alespoň po dobu 15 minut. Poté mixujeme se smetanou do pěny. Dochutíme solí a citronovou šťávou.

Kuřecí supreme si opečeme na kůži a dopečeme na 175 stupňů 15 minut.

Na špecle si rozmixujeme špenát s mlékem a vytvoříme těsto ze všech surovin. Poté přes hrubý cedník vaříme v osolené vodě 3 minuty. Před servírováním opečeme na tuku.

Ozdobíme paprikami a vyšlehanou smetanou.