Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Kung pao s květákem a rýží se sezamovým olejem

Kung pao s květákem a rýží se sezamovým olejem

Suroviny

  • 480g kuřecího stehenního masa
  • 3 jarní cibule
  • 400g mraženého květáku
  • 4 stroužky česneku
  • 20g zázvoru
  • 150g arašídů
  • 700g květáku Brunoise
  • 100ml sojové omáčky
  • 150ml vody
  • 3 lžíce cukru
  • 6 lžic čínského vína
  • škrob
  • olej
  • sezamový olej
  • koriandr
  • chilli
  • limeta
  • sůl, pepř



Postup

Kuřecí maso nakrájené na kousky ochutíme solí, bílým pepřem a špetkou cukru a následně obalíme v bramborovém škrobu. Maso smažíme na rozpálené wok pánvi ve vysoké vrstvě oleje do křupava. Poté necháme okapat na papírových utěrkách.

Arašídy smažíme zvlášť ve vysoké vrstvě oleje a necháme stranou okapat.

V misce smícháme všechny přísady na omáčku a necháme zatím stranou.

V čisté wok pánvi rozpálíme trochu oleje a krátce orestujeme nakrájený česnek a zázvor. Přidáme osmažené kuřecí maso, květák, jarní cibulku, sečuánský pepř, chilli a arašídy. Krátce orestujeme a zalijeme připravenou omáčkovou směsí. Zhruba na půl minuty zavaříme a zahustíme dle potřeby bramborovým škrobem rozpuštěným ve studené vodě.

Kung pao podáváme s restovanou květákovou rýží ochucenou sezamovým olejem a koriandrem.