Suroviny
Na 10 porcí:
Postup
Na zelenino-cibulovém základu opečeme šály telecího masa. Maso můžeme prošpikovat zeleninou. Na základ dáme ke konci kapary a sardelovou pastu, necháme zkaramelizovat cukr a vše zalijeme silným a ochuceným hovězím vývarem. Vložíme pečené maso a pod pokličkou dusíme do měkka. Po vyjmutí masa, omáčku rozmixujeme do hladka, přidáme zakysanou smetanu a zjemníme máslem.
Krupicové noky uděláme dle receptu a do připraveného těsta dáme uvařené Pepitky v osolené vodě. Po uvaření nejlépe hned servírujeme, můžeme přidat restovanou zeleninu julienne.
Krupicové noky:
1 l mléka
160 g másla
440 g krupice + trochu navíc
4 vejce, prošlehaná
200 g uvařených Pepitek
špetka soli
1. Mléko vlijte do hrnce, vhoďte do něj máslo a zahřejte téměř k varu. Osolte. Tenkým pramínkem za stálého míchání přisypávejte krupici, až se vytvoří hustá kaše – měla by se odlepovat od vařečky. Nechte vystydnout a pak zapracujte 4 vejce.
2. Dejte vařit velký hrnec osolené vody. Pomocí lžic tvarujte noky, obalujte je v krupici a všechny najednou vhoďte do vařící osolené vody. Vařte pár minut až vyplavou na hladinu.