Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Krevetová polévka

Krevetová polévka

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 200 g Wok China Bonduelle
  • 200 g Krevety
  • 50 g Máslo
  • 60 ml Voda
  • 15 ml Sweet chilli omáčka
  • 10 g Rýžový škrob
  • 5 g Harmonie koření dle chuti
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 2 g Pepř mletý černý

Postup

Krevety opečeme na másle. Přidáme zeleninu a ještě krátce orestujeme. Zalijeme vodou a krátce povaříme. Dochutíme solí, pepřem, dle chuti můžeme přidat chilli nebo chilli sweet omáčku a trochu Harmonie chuti. Nakonec velmi jemně zahustíme rýžovým škrobem.

TIP: Můžeme podávat s rýžovými nudlemi. Slavnostnější verzi zdobíme tygřími krevetami.