Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Králík se špenátem a pečenými brambory

Králík se špenátem a pečenými brambory

Suroviny

Množství na 10 porcí

  • 1200 g Špenátové listy Bonduelle
  • 2160 g Králičí stehna Sous-vide
  • 2500 g Brambory
  • 100 g Sůl jedlá jodovaná
  • 10 g Pepř černý celý Coronet
  • 400 g Máslo - české
  • 150 g Česnek
  • 400 g Cibule

Postup


Špenát necháme pozvolna rozmrazit a zbavíme ho přebytečné vody . Na másle orestujeme najemno pokrájenou cibulku, přidáme rovněž najemno pokrájený česnek a promícháme s listovým špenátem.

Králičí stehýnka nasolíme a necháme odležet. Poté pozvolna pečeme spolu s cibulí, česnekem, můžeme přidat kořenovou zeleninou, a průběžně podléváme výpekem. Stehna pečeme při cca 140°C. Ke konci pečení zvýšíme teplotu, aby získala zlatavou barvu.

Brambory uvaříme ve slupce v osolené vodě do poloměkka, rozkrájíme na osminky, zakápneme olivovým olejem a spolu s bylinkami opečeme v troubě.

Králíka servírujeme s listovým špenátem a opečenými brambory.

https://www.mujbidfood.cz/RecipesDetail.aspx?id=587&link