Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Kachní stehno s dýní a zelím z červené řepy

Kachní stehno s dýní a zelím z červené řepy

Suroviny

Množstí na 10 porcí:

  • 2500 g Kachní stehna Barbarie
  • 500 g Dýňové pyré Bonduelle
  • 1000 g Řepa červená na nudličky Sous-vide Bonduelle
  • 200 ml Olej olivový extra panenský
  • 20 g Sůl jedlá jodovaná
  • 10 g Pepř bílý mletý Wiberg
  • 500 g Kachní sádlo
  • 100 g Chilli paprička zbavená semen a nakrájená
  • 500 g Dýně
  • 100 g Petrželová nať
  • 20 g Tymián čerstvý

Postup

Kachní stehna důkladně osolíme hrubou solí, zasypeme lístky tymiánu a necháme v lednici hodinu odležet. Připravená stehna položíme do pekáče kůží dolů, zalijeme rozpuštěným sádlem a pečeme ve vyhřáté troubě na 120°C podle velikosti stehen cca 4 hodiny. Tato metoda se nazývá konfitování. Stehno po upečení vyndáme ze sádla, kůžičkou navrch a opečeme dokřupava. Dýni omyjeme, zbavíme semínek a nakrájíme na kostky. Dochutíme solí, pepřem, zakápneme olivovým olejem a pečeme do změknutí při cca 200°C. Mezitím připravíme zelí z červené řepy. Řepu ohřejeme v rendlíku, na závěr promícháme s nasekanou čerstvou petrželkou, dochutíme solí a bílým pepřem. Pokud chceme můžeme zelí připravit na červeném víně a cibulce.


Kachní stehna servírujeme se zelím z červené řepy, pečenou dýní a dýňovým pyré, které dochutíme chilli papričkou a solí.

https://www.mujbidfood.cz/RecipesDetail.aspx?id=586&link