Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Jehněčí kolínko a špenátové šťouchané brambory

Jehněčí kolínko a špenátové šťouchané brambory

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 3000 g Jehněčí kolínko
  • 500 g Špenát krájený a porcovaný Bonduelle
  • 300 g Mladá mrkev celá extra jemná Bonduelle
  • 300 g Julienne mix zeleninová směs Bonduelle
  • 200 g Olej slunečnicový
  • 10 g Jěhněčí kořenící sůl
  • 200 g Máslo – české
  • 2000 g Vařené moučné brambory
  • 200 g Česnek
  • 300 g Cibule
  • 20 g Rozmarýn čerstvý

Postup


Jehněčí osolíme a okořeníme. Pečeme společně se zeleninou, česnekem, bylinkami a cibulí. Maso po upečení vyjmeme a ze zeleniny, cibule a výpeku uděláme šťávu, kterou spojíme kousky vychlazeného másla. Kolínko vrátíme do šťávy pomalu ohřát.

Příloha je velmi jednoduchá, ale vynikající. Do rozmačkaných brambor zamícháme sekané špenátové listy, zjemníme je máslem a dochutíme solí. Nesmíme zapomenout na další zeleninu a to sladkou mini karotku,kterou pouze ohřejeme a osolíme.

Jehněčí k oslavám svátků jara neodmyslitelně patří. Jehněčí maso je stále trochu dekadentní záležitost, mnohé odrazuje svou charakteristickou, mírně nasládlou vůní. Upečte ho s bylinkami a propadnete mu.