Suroviny
Množství na 4 porce:
Krusta
Postup
Maso odblaníme a odstraníme kosti. Necháme pouze jednu krajovou. Okořeníme a necháme marinovat zakápnuté olejem. Doba marinování je v optimálním případě den předem.
Dle návodu připravíme kuskus, místo obyčejného oleje použijeme červený palmový, který dá kuskusu sytější barvu. Potom přidáme nakrájenou grilovanou papriku a cuketu.
Žampiony orestujeme na másle, zalijeme smetanou, dochutíme a povaříme. Před podáváním rozmixujeme. Maso opečeme na oleji, potřeme hořčicí, obalíme v krustě a ještě necháme dotáhnout v konvektomatu. Slaninu nakrájíme na kostičky a pečeme. Přidáme nakrájenou šalotku, zeleninu a orestujeme ji.
Z kuskusu tvoříme komínek, který zdobíme parmazánem a grilovaným cherry rajčátkem sypaným přírodním cukrem a zastříknutý balsamicovým krémovým octem. Ze zeleniny tvoříme lůžko, na něž klademe nafiletované jehněčí. Zakápneme žampionovou omáčkou a pro dekor bylinkovým olejem.