Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Jehněčí à la Lobkowicz

Jehněčí à la Lobkowicz

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 300 g Balance zeleninová směs Bonduelle
  • 100 g Žampiony Bonduelle
  • 100 g Grilované papriky Bonduelle
  • 50 g Grilovaná cuketa Bonduelle
  • 800 g Jehněčí hřebínek
  • 100 g Šalotka
  • 50 g Slanina
  • 50 g Parmazán
  • 4 ks Cherry rajčata
  • 50 ml Olivový olej
  • 5 ml Palmový olej
  • 15 g Dijonská hořčice
  • 15 ml Balsamicový ocet Créma
  • 30 ml Smetana
  • 10 g Parmazán
  • 20 g Máslo
  • 300 g Kuskus
  • 20 g Petrželová nať
  • 20 g Sůl jedlá jodova
  • 10 g Pepř černý mletý

Krusta

  • 50 g Strouhanka
  • 20 g Kapara
  • 25 g Černé olivy
  • 15 g Sardelky
  • 5 g Citronová kůra

Postup

Maso odblaníme a odstraníme kosti. Necháme pouze jednu krajovou. Okořeníme a necháme marinovat zakápnuté olejem. Doba marinování je v optimálním případě den předem.
Dle návodu připravíme kuskus, místo obyčejného oleje použijeme červený palmový, který dá kuskusu sytější barvu. Potom přidáme nakrájenou grilovanou papriku a cuketu.
Žampiony orestujeme na másle, zalijeme smetanou, dochutíme a povaříme. Před podáváním rozmixujeme. Maso opečeme na oleji, potřeme hořčicí, obalíme v krustě a ještě necháme dotáhnout v konvektomatu. Slaninu nakrájíme na kostičky a pečeme. Přidáme nakrájenou šalotku, zeleninu a orestujeme ji.
Z kuskusu tvoříme komínek, který zdobíme parmazánem a grilovaným cherry rajčátkem sypaným přírodním cukrem a zastříknutý balsamicovým krémovým octem. Ze zeleniny tvoříme lůžko, na něž klademe nafiletované jehněčí. Zakápneme žampionovou omáčkou a pro dekor bylinkovým olejem.