Suroviny
Množství na 2 porce:
Postup
Lososa posype rovnoměrně s hořčičnými semínky a necháme ho marinovat v lednici po dobu 2 hodin. Mezitím si rozehřejeme máslo na pánvi na středním ohni. Přidáme šalotku a vaříme zhruba 5 minut, dokud nezměkne. Přidáme hrášek (1/4 obsahu), 1 šálek vody, sůl a pepř a částečně zakryjeme pokličkou. Vaříme asi 10 minut, poté dáme omáčku stranou a udržujeme v teple. Zbylý hrášek vysypeme společně s pepřem a solí, mlékem a smetanou do kuchyňského robotu a rozmixujeme dohladka. Mezitím si připravíme steak z lososa na pánvi. Opékáme z každé strany cca 4 minuty. Hotového lososa servírujeme s hráškovým pyré posypaným koprem. Nakonec vše přelijeme omáčkou z pánve, kterou jsme si připravili na začátku.