Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Hráškové pyré s lososem

Hráškové pyré s lososem

Suroviny

Množství na 2 porce:

  • 425 g Hrášek velmi jemný Bonduelle
  • 2 ks Losos
  • 5 g Hořčicová semínka drcená
  • 25 g Máslo
  • 2 ks Šalotka
  • 50 ml Mléko
  • 25 ml Smetana
  • 10 ml Olej olivový
  • 5 g Kopr
  • 10 g Sůl jedlá jodovaná
  • 5 g Pepř černý mletý

Postup

Lososa posype rovnoměrně s hořčičnými semínky a necháme ho marinovat v lednici po dobu 2 hodin. Mezitím si rozehřejeme máslo na pánvi na středním ohni. Přidáme šalotku a vaříme zhruba 5 minut, dokud nezměkne. Přidáme hrášek (1/4 obsahu), 1 šálek vody, sůl a pepř a částečně zakryjeme pokličkou. Vaříme asi 10 minut, poté dáme omáčku stranou a udržujeme v teple. Zbylý hrášek vysypeme společně s pepřem a solí, mlékem a smetanou do kuchyňského robotu a rozmixujeme dohladka. Mezitím si připravíme steak z lososa na pánvi. Opékáme z každé strany cca 4 minuty. Hotového lososa servírujeme s hráškovým pyré posypaným koprem. Nakonec vše přelijeme omáčkou z pánve, kterou jsme si připravili na začátku.