Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Hrášek na pánvi s krevetami

Hrášek na pánvi s krevetami

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 425 g Hrášek Bonduelle
  • 500 g Krevety neloupané
  • 15 ml Olivový olej
  • 2 ks Česnek stroužek
  • 1-2 g Červené chilli vločky
  • 1 ks Koriandr
  • 1 ks Petrželka
  • 400 g Jasmínová rýže

Postup

Skořápky z krevet si uvaříme v menším množství osolené vody, zhruba 20 minut. Poté si krevety z hrnce vyndáme a do stejného vývaru vhodíme mražený hrášek a vaříme 2 minuty, do změknutí. Poté si hrášek vyndáme a část vývaru (1 šálek) si dáme stranou. Na pánvi na středním ohni si zahřejme olivový olej, přidáme česnek, chilli vločky a opékáme dokud se česnek nerozvoní a nezačne se zabarvovat do hněda, cca 1 minutu. Následně hned přidáme krevety a opékáme dorůžova. Ihned zalijeme vývarem, který jsme si dali stranou a necháme chvilku provařit, cca 2 minuty. Nakonec přidáme hrášek, petržel, koriandr a vaříme další minutu. Hotové jídlo sundáme z plotny a dochutíme solí, případně pepřem. Můžeme podávat s rýží, nebo jako samostatné jídlo.