Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Hovězí oháňka s uzeným jazykem

Hovězí oháňka s uzeným jazykem

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 1000 g Hovězí oháňka dle váhy
  • 50 g Mini cibulky Bonduelle
  • 1500 g Kukuřice supersweet klasy Bonduelle
  • 20 g Sůl jedlá sodovaná
  • 2 ks Bobkový list
  • 10 g Sůl mořská vločky
  • 0,1 g Alpské divoké bylinky
  • 10 g Černý pepř celý
  • 500 g Uzený hovězí jazyk
  • 300 g Cibule loupaná
  • 300 g Mrkev na nudličky Bonduelle
  • 1 g Tymián čerstvý

Postup

Hovězí oháňku očistíme, opláchneme a nakrájíme na menší špalky, aby se nám vešla do hrnce a na talíř.
Oháňku a jazyk dáme pozvolna vařit. Osolíme, přidáme celý pepř, tymián, bobkový list a cibuli.
Vaříme do měkka a jazyk po vyjmutí ještě teplý oloupeme.
Můžeme podávat v pánvi s trochou vývaru.

Recept je jako stvořený pro multifunkční nebo pomalý hrnec – pro přístroj, který dokáže při minimální spotřebě energie a nízké teplotě táhnout méně kvalitní a tužší maso, aby se proměnilo doslova v dort. Někdy to trvá i celý den, ale je to den bez aktivního pobíhání po kuchyni.