Suroviny
Postup
Vodu, mléko, máslo, cukr a sůl dáme do menšího kastrolu a přivedeme k varu. Přidáme prosátou mouku a odpalujeme 3 minuty. Těsto vložíme do robotu a necháme míchat. Jakmile se přestane tvořit pára, začneme postupně přidávat rozmixovaná vejce. Hotové těsto přikryjeme potravinářskou folií a necháme hodinu odpočinout v lednici. Cukrářským sáčkem tvoříme větrníky na plech. Pečeme na 180°C cca 30 minut. Po vychladnutí rozřízneme větrníky napůl.
Smetanu s pyré zahříváme na bod varu. Cukr necháme zkaramelizovat, přidáme máslo a postupně přidáváme horkou smetanu s pyré. Směs krátce povaříme.
Necháme lehce zchladnout. Poté namáčíme kloboučky větrníků v této směsi.
Želatinu necháme nabobtnat ve studené vodě. 220 ml smetany vyšleháme. V misce za pomoci metličky ručně smícháme mascarpone s dýňovým pyré. 30 ml smetany zahřejeme a necháme v ní rozpustit želatinu. Teplou smetanu přidáme k mascarpone s pyré a promícháme. Nakonec přidáme na dvakrát stěrkou vyšlehanou šlehačku. Hotovým krémem plníme větrníky, posypeme rybízem a přiklopíme kloboučky.