Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

​Dýňový slaný koláč

​Dýňový slaný koláč

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 1000 g Listové těsto pláty
  • 200 g Grilované lilky Bonduelle
  • 200 g Grilované papriky Bonduelle
  • 200 g Grilovaná cuketa Bonduelle
  • 500 g Dýňové pyré Bonduelle
  • 10 g Sůl jedlá jodovaná
  • 1 g Pepř černý celý
  • 30 ml Olej chilli
  • 500 g Mozzarella

Postup

Na koláč natřeme dýňové pyré, naskládáme rozmraženou grilovanou zeleninu, mozzarellu a vše dochutíme osoleným a opepřeným chilli olejem. Dáme upéct do rozpálené trouby na 200°C. Nesmí se péct dlouho, ale těsto musí být hotové.

Používáme křehké listové těsto nebo si uděláme vlastní např. pizza těsto.

Pěkně domácké a hřejivé jako všechna zapečená jídla – na koláč se prostě každý těší. Vláčná náplň přídavkem dýně ještě získá.