Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Dýňové noky a vepřová porchetta

Dýňové noky a vepřová porchetta

Suroviny

Množství na 10 porcí:

  • 200 g Fazolové lusky celé XXL Bonduelle
  • 100 g Dýňové pyré Bonduelle
  • 100 g Řepa červená na nudličky Sous-vide Bonduelle
  • 1500 g Selečí rolovaná pečeně s bokem bez kosti
  • 1500 g Vařené moučné brambory
  • 200 g Krupice pšeničná hrubá
  • 20 g Sůl jedlá jodovaná
  • 3 g Vejce L

Postup

Rolované maso upečeme do zlatova a po té krájíme na plátky. Z výpeku připravíme šťávu.

Bramborové noky: Uvařené brambory pro pasírujeme, přidáme rozražené dýňové pyré, vejce, mouku, krupici a osolíme. Tvarujeme malé noky a vaříme na páře nebo v osolené vodě. Při servírování můžeme doplnit fazolovými lusky nebo Červenou řepou.