Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Dušené vepřové s brokolicí

Dušené vepřové s brokolicí

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 300 g Brokolice Bonduelle
  • 150 g Žampiony celé mini Bonduelle
  • 800 g Vepřová plec
  • 1 ks Cibule
  • 5 ml Sojová omáčka
  • 10 ml Olej
  • 40 ml Kuřecí vývar
  • 5 g Sezamová semínka
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 2 g Pepř černý

Postup

Ve větším hrnci si rozehřejeme olivový olej a dozlatova na něm orestujeme cibuli. Přidáme vepřové maso a necháme ho zatáhnout. Přihodíme mrkev a žampiony, podlijeme vývarem, ochutíme sójovou omáčkou, osolíme a opepříme. Směs přiklopíme pokličkou a dusíme 30 minut. Poté přidáme brokolici, promícháme a dusíme dalších 10 minut. Podáváme posypané sezamovými semínky.