Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Čočkový hamburger

Čočkový hamburger

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 425 ml Čočka Bonduelle
  • 2 ks Brambory
  • 1 ks Cibule
  • 2 ks Česnek stroužek
  • 1 ks Vejce
  • 50 g Strouhaný sýr (Mozzarella)
  • 5 g Kmín římský
  • 5 g Kmín drcený
  • 10 g Sůl jedlá jodovaná
  • 5 g Pepř mletý černý
  • 2 g Chilli

Postup

Cibuli, nakrájenou na kostičky, smícháme s protlačeným česnekem, bramborami, najemno nastrouhanými, a vejcem. Do směsi přidáme sýr, čočku a důkladně promícháme. Následně dochutíme římským a drceným kmínem, solí, pepřem a dle chuti i chilli kořením. Vytvarujeme plátky ve tvaru hamburgeru přibližně 1 cm silné a smažíme na oleji. Můžeme také péct v troubě ve formičkách. Podáváme v housce nebo bulce doplněné čerstvou zeleninou a majonézou, ale i samostatně s bramborem nebo zeleninovým salátem.