Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Cizrnová polévka

Cizrnová polévka

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 425 ml Cizrna Bonduelle
  • 150 g Kořenová zelenina do polévky
  • 2 ks Cibule
  • 50 g Máslo
  • 600 ml Voda nebo zeleninový vývar
  • 4 ks Stroužek česneku
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • Petrželová nať na ozdobu

Postup

Cizrnu scedíme. Kořenovou zeleninu a cibuli pokrájené na kostičky orestujeme na másle a krátce podusíme. Přidáme asi 2/3 cizrny a hrubě rozmixujeme. Zalijeme vodou (zeleninovým vývarem) a přivedeme k varu. Poté přidáme zbytek cizrny a rozdrcený česnek a ještě krátce povaříme. Můžeme zahustit kukuřičným škrobem (maizenou). Ozdobíme petrželkou a podáváme.