Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Černý kořen s telecími řízečky

Černý kořen s telecími řízečky

Suroviny

Množství na 10 porci:

  • 1500 g Černý kořen Bonduelle
  • 1000 g Telecí řízky
  • 200 g Strouhanka
  • 200 g Rajče
  • 200 g Cibule červená
  • 100 g Mouka hladká
  • 100 g Chléb toustový
  • 100 ml Olej
  • 100 ml Ocet vinný
  • 50 g Mix salátů
  • 30 g Ředkvičky
  • 20 g Sůl jedlá jodovaná
  • 3 g Vejce
  • 1 g Hořčičné semínko

Postup

Obalený telecí řízek v hrubé strouhance rychle osmažíme. Možná varianta smažit také na přepuštěném másle. Opečeme toastový chléb se kterým řízek servírujeme.

Marinovaná zelenina:

Do vakuovacího sáčku dáme černý kořen Bonduelle, který je již očištěný a tepelně upravený. Přidáme kolečka červené cibule a zalijeme teplým rozvarem. Vše zavakuujeme až se začne tekutina v sáčku vařit. Rozvar: Ocet 1:1:1 s vodou, cukrem a hořčičné semínko.