Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Brokolicový Quiche

Brokolicový Quiche

Suroviny

Množství na 4 porce:

  • 300 g Brokolice Bonduelle
  • 4 ks Vejce
  • 250 ml Smetana
  • 5 g Sůl jedlá jodovaná
  • 1 g Pepř
  • 1 g Muškátový oříšek
  • 50 g Strouhaný sýr dle chuti
  • 1 ks Křehké těsto
  • 1 ks jarní cibulka

Postup

Do připravené formy na koláč vložíme rozválené křehké těsto a přesahující části ořízneme. V míse smícháme smetanu s vejci, solí, pepřem a muškátovým oříškem. Směs zamícháme tak, aby se všechny ingredience promísily. Poté do vroucí vody vložíme zmrazenou brokolici Bonduelle Vapeur a vaříme přesně 3 minuty. Brokolici vyndáme, necháme okapat a poklademe na dno formy s křehkým těstem. Brokolici zalijeme smetanovou směsí, posypeme jarní cibulkou a nakonec sýrem. Dáme do trouby a pečeme do zlatova, na cca 35 minut.