Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Batátová panna cotta s kandovanými batáty

Batátová panna cotta s kandovanými batáty

Suroviny

300 g Batátové pyré Bonduelle

250 ml smetany

50 g cukr krystal

1 g želatiny

šťáva z půlky citronu

100g Batáty do trouby Bonduelle

300g cukr

1 ks citron



Postup

Batátové pyré, smetanu a citronovou šťávu rozehřejeme, přidáme cukr a želatinu. Směs nalijeme do formy a necháme ji pořádně vychladit.

Kousky batátů obalíme cukrem a necháme alespoň 2 hodiny ležet. Poté kousky ochutíme citronovou šťávou a znovu obalíme v cukru.

Z citronu si vykrájíme tvary a zdobíme na talíř.