Škola plná zdraví

Věrnostní program BONDUELLE pro jídelny základních škol a mateřských školek v ČR a SK

Alsaská pizza

Alsaská pizza

Suroviny

  • 50g duo mrkve Bonduelle
  • 50g kukuřice Bonduelle
  • 50g duo fazolek Bonduelle
  • 500g hladké mouky + mouka na podsypání těsta
  • 25g změklého másla
  • 5g čerstvého droždí
  • 250ml vody
  • 500g crème fraîche
  • 150g slaniny
  • 250g oloupané červené cibule
  • špetka mletého muškátového oříšku
  • čerstvě mletý pepř
  • 1/2 lžičky soli


Postup

V misce rozmícháme droždí s vodou a vzniklou směs nalijeme do mísy robotu. Přidáme mouku a změklé máslo a mícháme na středních otáčkách cca 8 minut do hladkého těsta.

Vál posypeme moukou a vyklopíme na něj vymíchané těsto. Vypracujeme z něj kouli, zabalíme ji do potravinářské fólie a dáme na 1 hodinu do lednice. Odleželé těsto rozdělíme na 4 stejné díly.

Smícháme crème fraîche, sůl a muškátový oříšek. Cibuli a slaninu nakrájíme na nudličky silné 3 mm.

Každý díl těsta podsypeme moukou a vyválíme obdélník silný 2 mm. Položíme na pečicí papír, potřeme vyšší vrstvou crème fraîche, posypeme částí směsi cibule a slaniny a opepříme. Nakonec posypeme zeleninou a pečeme na 210 stupňů 5 minut.